13 Şubat 2011 Pazar

Dün gece Poyraz'ı uyuturken

Hemen her gece aynı şey. Banyodan sonra giyinme süresince memeyi beklemeye dayanamıyor ve ortalığı yıkıyor. Bazen öyle bir hal alıyor ki ben emzirmeye başlıyorum, Erol o sırada pijamasını giydiriyor! Sonra bir süre gıkı çıkmadan cork cork cork emiyor. Eğer çok yorgunsa bazen sadece birkaç kelime sarfettikten sonra uyuyor. Dün de öğleden sonra uyumadığından öyle bir gece olmasını bekliyordum ama hayır konuşası gelen gecelerdenmiş. Bir gün ses kayut cihazı koyacağım, şimdilik sadece hafıza kayıtlarımdan yazıya geçirmeye çalışıyorum:

P: (5 dk kadar sessizce emdikten sonra her geceki gibi annenin yuzunun yoklaması yapılır) Gözü, bir tane daha, burnu, ağzı, saççarı, kulağı, bir tane daha
Ben: Pişş, hadi uyu oğlummm
P: Dizagan (üzerinde gezegenler olan bir tulum giymişti, ayakları da kapalı) ayağı saklanmış. üstünde dizagan. dizagan, dizagan (bu sırada parmak vücudunun çeşitli yerlerindeki gezegenleri gösteriyor, bu muhabbet 2-3 dk devam etti)
B: Evet oğlum gezegenler var
P: Baba gelecek (bir süre uyumazsa babaya devrediyorum bazen)
B: Hayır gelmeyecek, banyo yapıyor baba
P: Dizagan, dizagan, anneanneeee(koltuğun arkasında duran fotoğraf alınır) burada (karanlıkta fotoğraf üzerinde anneanneni yeri işaret edilir)
B: Evet, anneannesi Poyraz'ı çok seviyor. Babaannesi Poyraz'ı çok seviyor. Amcası Poyraz'ı çok seviyor.
P: Tuğba? (amcasının eşi)
B: Tuğba da Poyraz'ı çok seviyor. Dayısı Poyraz'ı çok seviyor.
P: Gemide. Yüzecek
B: Ne yapacak?
P: Yüzecek. Şapşapşap
B: Aa, evet yüzecek, buraya gelecek.
P: Dayittiyosun dayittiyosun (bu aralar durup dururken söyleyip durduğu repliği, dayıyı istiyormuş)
B: Tamam oğlum, dayı gelecek, Poyraz'ı çok sevecek ama sonra
P: Baba gelecek
B: Baba bu akşam gelmeyecek uyu sen
P: Üzüm alsın, un alsın, eppek alsın (birkaç gün önce yine babayı istemiş ben de baba markete gitti demiştim, onu hatırladı)
B: Tamam alsın onları.
P: Memeeee (bu konuşmaların bir kısmını memeyi ağzından bırakmadan yapıyor, eğer oturup yapıyorsa bir anda aklına meme düşüp memeeee diye panik halinde saldırıyor yine)
B: Al meme annecim
P: Baba, miraba (kapısdaki hayali babaya el sallanıyor), iyisin?
B: :))))
P:Babayı çok seviyosun (seviyorum demek)
B: Baba da seni çok seviyor ama sen uyu hadi

Benim birer kere yazdığım pek çok replik defalarca tekrar edilmiştir. Yarım saatten fazla zaman geçmiştir. O sırada baba gelir. Bütün muhabbetler babayla da yapılır. Bir ara babanın annenin omzundaki eli ısırılır sonra kendi kendine 'IsırmaAaAa' denir. Sonra 'anneyi ısırmaaa' diyerek anne de ısırılmaya yeltenilir. Bu uykunun artık iyice geldiğine işarettir. Birkaç muhabbet ve birkaç memeee diye memeye saldırma sonunda memede horul horul bir uykuya dalınır.

İyi uykular tatlı bebeğim

4 yorum:

Mrsgul dedi ki...

canim :))

Unknown dedi ki...

Çok tatlı:) Gözümde canlandı. Bizde de benzer muhabbetler oluyor. Ama elbette daha minik kelimelerle henüz. Yakında mecburen memeden keseceğim ve bu muhabbetlerden yoksun kalacağım diye içim acıyor. Umarım meme olmadan da muhabbetle uykuya dalmanın bir yolunu bulabiliriz.

O anlar dünyalara bedel değil mi?

PINAR dedi ki...

"cucuum, canimmm"
hala gozumun onunde:))) Onur'a anlatip anlatip hayalini s.i.kistiriyorum Poyrazcigin.

Banu Özçelik dedi ki...

banurose, boyle okumak tatlı değil mi? bakalım gerçeğine sahip olmayı nasıl bulacaksın :)
dağlar kızı, bence memeden sonra daha bile iyi olabilir. ben de bazen emzirmeyi bırakınca rahat rahat sarılacağım günleri hayal ediyorum. şu an aklı memede olduğundan sarılamıyor güzel güzel. :)
Pınar, dün de arkadaşımın oğlunun saçını okşadı 'yavrumm, yavrummm' diye. :)