8 Şubat 2011 Salı

Bir Cahil İnsandan Dubai'nin Sosyolojik Analizi

Şu yazacağım şeye utanmadan sosyolojik analiz de diyorum ya, ne diyeyim kendime. Ben hata etmişim, İsrail'deyken blog tutmaya başlamalıymışım. Ne okumuştum oranın tarihini, gezerken nasıl da her bir taş hakkında uzun uzun araştırıp geziyordum. Dubai'de ilginç hiç birşey olmadığı gibi benim zihnim de fazlasıyla dağınık bu sıkıcı ülkeyi derinlemesine tanımaya çalışmak için. Ama işte yaşadığın ülkeyi ne olursa olsun kafanda belli bir değerlendirmeye sokuyorsun. Benimki o değerlendirmeler.

Nerden çıktı şimdi bu düşünceler derseniz, önceki yazımda Poyraz'dan biberonunu kaçıran Batu vardı ya, işte onun annesiyle - ki onun adı da benden Banu olmasın Banudur- muhabbet ederken, kendisi bana 'burda hayatınız çok rahat, Poyraz biraz büyüyüp okul vb. konular gündeme gelince burada kalmayı tercih edebilirsin' demişti. Ben de hem 'bülbülü altın kafese koymuşlar ah vatanım demiş' tadındaki ruh halimi aktarmış, hem de aslında çocuğumun bu altın kafesin kültürüyle büyümesini istemediğimi belirtmiştim. Oradan hareketle nedir beni rahatsız eden'i biraz daha sorguladım ve eminim meraktan ölüyordunuz, sizinle de paylaşıyorum. (bu arada şunu belirtmeliyim, sadece 4 aydır Dubai'deyiz ve daha önce yazdığım gibi çok derin bir okuma inceleme sürecim olmadı, biri çıkıp 'saçmalama öyle değil, böyle' derse süper karaktersiz bir şekilde 'aa doğrudur o zaman' da diyebilirim :) veya 2 yıl sonra 'yok biz dönmeyeceğiz hastasıyım Dubai'nin' de diyebilirim ama o zaman korkun benden :) )


BIZZZZZZZZZZZZZZZT
DIZZZZZZZZZZZZZZZZT



Evet ya, necefli maşrapa. Kocam sansür koydu yazıma!!!! Çok ağır eleştirmişim, bunun neden sakıncalı olabileceğini ve hayatımızda yol açabileceği sorunları da söyledi ama onu yazarsam yine maşrapa çıkar mı emin değilim. :)

Kocam değil de başkası yayınlama dese dinlemezdim de kendisi gayet özgürlükçü bir kişidir hadi üzmeyeyim adamı dedim ama valla ağırıma gitti. Hayır, önemsiz bir insanım, önemsiz ve popüler olmayan bir bloğum var, yazacaklarım da ziyadesiyle önemsizdi ona rağmen sanki dünyayı yerinden oynatacak şeyleri söylemem engellenmiş gibi gerildim bi önce, sonra bu cümlenin başını hatırlatıp kendime sakinleştim. Ama inandığın çok daha önemli ve hayatı etkileyebilecek şeyler yazamamak ne ağır bir acı olmalı diye düşündüm ve maşrapalı yazımı şöyle bitiriyorum:

OKULDA DEFTERİME, SIRAMA, AĞAÇLARA YAZARDIM ADINI

ŞİMDİ BLOĞUMA, İNTERNETE, BİLMEM BAŞKA NERELERE YAZARIM ADINIIII

EEEEYYY ÖZGÜRLÜÜÜÜK

Not: Bu notu yorumlar kısmındaki Pınar'dan gelen ilk yorum üzerine sonradan ekledim. Yazıyı yarım da olsa yayınlamamın asıl sebebi şudur: Hep birşeyler yazacağımı söyleyip yazmıyorum, bu sefer vallaha da billaha da yazmıştım, sansüre takıldı, onu göstermek istedim. :)

7 yorum:

PINAR dedi ki...

Sevgili Banu kardesim-devrem, ne simdi bu? bi dunya giris yapip insani meraklandirip 'ay sekerim vazgectim' tribi.Hic yakistiramadim. Internette elestiri yazilari dolu D.U.B.A.I ile ilgili.
Ben merak ediyorum neler dusunuyorsun 'korfezin incisi' sehir-devletimiz hakkinda. Sansurlenecek kadar nahos olamaz! Alt tarafi bir santiyede yasiyoruz nedir yani:P
Poyraz'i cok ozledim ben. Walk'a gelin..ben uzaklara gidemiyorum artik.Dogurmak uzereyim resmen.

Banu Özçelik dedi ki...

Amaan önemsiz şeyler, konuşuruz görüşünce. Şantiye vb. kısımları değil daha kültürüyle ilgili.
Gelelim ama galiba Poyraz rota oldu hafiften. Sana bulaşmayalım biz. Birkaç gün sonra gelelim.
Bu arada yazıya bir not ekledim senin yorumun üzerine. :)

Mrsgul dedi ki...

merak ettim..yabanci ulkede yasayan bizlerin mutlaka buralar hakkinda soyleyecegi lafi vardir. bi suru duygu icerir. ama koyuverin kendinizi gitsin. nereye kadar bastiracksiniz..bekliyoruz :))

Banu Özçelik dedi ki...

banurose, biraz ince ayar yapip bir yerlerde yayinlayacagim. okursunuz yakinda. haklisin soylediklerinde. :)

Adsız dedi ki...

This is very іnteresting, You arе a verу skillеd blogger.
I havе joined your rss feеԁ anԁ loоk forωaгd
tο seeking more of your magnifіcent post.

Alsο, I've shared your web site in my social networks!

My web blog ... http://888aka.Com/_1/activity/p/352495/
Also visit my blog - armor games

Adsız dedi ki...

Hoωdу! Do you know if they make any plugins to assist with ЅEO?
I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing verу good gainѕ.
If уou κnow οf any pleaѕe share.
Thank уou!

Also visit my web ѕite - SEOPressor V5

Adsız dedi ki...

This design is increԁible! You сertaіnly know
how to kеep a гeader amusеd. Between уour wit and
уour νideos, ӏ wаs almost moved to start mу own blog (wеll,
almоst...HaHа!) Fantastic jοb.

I гeаlly enјoуed what you had to say, аnd more than that,
hoω you presented it. Tοo cool!

My homepage - wedding dresses