18 Mayıs 2011 Çarşamba

Allah Akıl Fikir Versin!

Daha önce Begüm'le geçen pek başarısız bir alışveriş merkezi maceramızı burada yazmıştım. Benzer performansı sonrasında birkaç kez daha gösterdik. Ben de 'daha da gelmem AVM'ye' diye tavrımı koymuştum. Ama olmuyor işte, zorunluluklar. 2 gün önce yine niyetlendim. Bu sefer Begüm olmayacak bizimle. Poyraz sabah Mano'yla parka gitti, ben de hazırlanıp onları alacağım, Poyraz'ın sabah uykusunu orada yaptıracağız, ben de alışveriş yapacağım. Plan bu.

Allah Akıl Fikir Versin (AAFV) 1: Evde hazırlıklarımı yaptım, kapıyı kitledim çıktım. Ama o da ne! Arabam yok!

O anda hatırladım ki arabayı Begüm'ün bize 10 dk. yürüme mesafesinde olan evinin önünde bırakmıştım. Poyraz çok uykulu, beklemeye de oraya gitmeye de dayanamaz. Plan değiştirildi. Poyraz evde uyutuldu. Ben sıcakta koşa koşa gidip arabayı aldım geldim.

O arada Begümle konuştuk ve o da oğlu Efe'yle beraber bizle gelebileceğini söyledi. Ben arabayı yine onların evine park edeceğim, sonra onun arabasına geçip tek araba gideceğiz. Ama onların biraz erken dönmesi gerekiyor, Efe arabada tek başına durmadığı için onlar taksiyle dönecek, ben işim bitince Begüm'ün arabasıyla.

Herşey başarıyla uygulandı. Begümlerin arabaya geçildi.

AAFV 2: Yolda giderken GPS'i kendi arabamda unuttuğumu farkettim. Tek başıma dönmem imkansız. 'Tamam koşarak yaparım alışverişi, beraber döneriz' dedik.

AAFV 3: AVM'ye varınca Poyraz'ın pusetini bu arabaya aktarmayı unuttuğumu farkettim. Neyse zaten pusette pek oturmuyor diye teselli ettim kendimi ama uzun bir AVM olan Emirates Mall'un 2 ucu arasında Poyraz kucağımda gidip gelirken bu teselli çok anlamlı olmadı.

AVM içinde çok başarılıydık. Ekibin kalanı bir oyun alanında oynarken ben koşarak ve gerçekten hızlı bir şekilde alışverişimi tamamladım.
Almak istediğim şeylerden biri bir hediyeydi. Kitaplığa konan kitap tutma şeylerinden (ingilizcesi bookend miş ama türkçe adı ne acaba) almak istiyordum birine hediye olarak ama Dubai'yle de ilgili olsa diye düşünüyordum. Begüm bir mağazada deve şeklinde olanlarını gördüğünü söylemişti. Muhteşem bir fikirdi. Develi bookend. Hem Dubai hem kitap. Çok heyecanladım. Tüm dekorasyon mağazalarını koşarak gezip develi bookend aradım ve o da ne son girdüğüm mağazada buldum. Nasıl sevindim anlatamam. Bu kadar spesifik birşeyi bulabilmek! Hemen paketlettim. Koştum ekibin kalanının yanında. Tüm salaklıklarıma rağmen şans yanımdaydı, vay be!


Ara ara çıkarıp baktım bookendime ve sevindim ah hem Dubai hem kitap. Ne güzel oldu, ne şanslıyım.

AAFV 4: Akşam bir ara tekrar baktım evde ve sonunda bu sefer aldığım şeyin tam da aradığım şey olmadığını farkedebildim! (ve bunu bloga yazayım da biraz da eglenceli birşeyler de olsun dedim)



BEN DEVE DEĞİLİM, BEN DEVE DEĞİLİM
BEN BİR FİLİM,
OLSA OLSA HİNDİSTAN'I TEMSİL EDERİM

4 yorum:

Burcu.. dedi ki...

Evet bayağı benziyorlar zaten. Özellikle hörgüç ve hortumun karışması olası bir durum :))))

Banu Özçelik dedi ki...

burcu :) aslında durum tamolarak fili deve sanmak değil de fili gördüğüm an itibarıyla zaten aradığımşeyin fil olduğunu sanmak şeklinde gerçekleşti. yani beynim 'aradığını bulamıyorsan bulduğunu ara' sistemine geçti. :))

Fulya dedi ki...

çok aşırı güldüm belki sinir krizi geçirmiş olabilirim :)

Adsız dedi ki...

tarafıma hediye edilmek üzere deve niyetiyle alınan Fil bookend'im elime ulaştı. Eminim deve hali de güzeldir ama ben bu fili çok çok çok sevdim. zaten bende kitap çok, öbür raflara da gerekir bu bookend'lerden. yüzsüzlük yapıp bir dahaki sefere deve gönder diyebilirim. sen de kendi hayvanat bahçeni kendin kur, ben fille başlangıcı yaptım, gerisine karışmam diyebilirsin tabii. Tekrar teşekkür ederim, günümü aydınlattın
Hande