30 Nisan 2011 Cumartesi

Poyraz bizi sevindirdi...

Şu yazıda bahsettiğim EEG çekildi. Sonuç: Temiz! Yani beyin efendi efendi çalışıp, gereksiz elektriksel çıkışlar yapmıyor.

Ben belki bir tür savunma mekanizması, belki bilsem de yapacağım birşey olmadığından belki okuduğum birşeylerin beni üzme ihtimalinden çok çok az okudum epilepsi ile ilgili. 1 yıldır epilepsi tedavisi gören bir oğlum var, epilepsinin ne olduğunu dün Erol'dan öğrendim, hatta onun da davaya ihanet edip gizli gizli araştırma yapmasına şaşırarak. Hepimizin beyninde acayip bir elektrik üretimi karşısında kendisini kapatma mekanizması mevcutmuş. Epilepsili kişilerin beyni garip elektrik üretimlerine imza atarak bu mekanizmayı harekete geçiriyormuş. Benim için asıl ilginç bilgi şuydu, Poyraz'ın kullandığı ilacın (ve tabi tüm epilepsi ilaçlarının) elektrik üretimini dengede tutmaya yaradığını düşünüyordum, yanlışmışım. Kapatma sistemini baskılıyormuş. Yani 'bu beyin beklenmedik şeyler yapabiliyor, hoşgör abi, hemen küsme' diyormuş ilaç.
Sonuçta çekilen EEG diyor ki, 'EEG süresince beyin çok makul davrandı, burdan yola çıkarak öyle devam edeceğini varsayıyoruz, ilaçları keselim.'

Sevindik. Ama kontrollü bir sevinç. 8 hafta sürecek ilaç azaltma ve bitirme süresinde ve ilaçlar kesildikten sonra nöbet geçirmemesi asıl kritik olan. Bittiğini umuyor, inanıyoruz ama hadi kutlayalım modunda da değiliz henüz. Erol'a 'ya biz duygularımızı mı kaybettik, niye hiç sevinmedik?' diye sordum (evet, bunu kocama sordum) Sanırım bunun altında hala izleme döneminde olmamızın yanında epilepsi ile çok barışmış olmamız da yatıyor. 'Lütfen bizi bırakma' kadar değil elbet ama 'bu bizi üzemez, üstesinden gelemeyeceğimiz birşey değil' yaklaşımı içindeydik hep. Şimdi arkasından göbek atmak ayıp olabilir. Daha önemlisi her an geri dönebilir, çok sevinirsek dönüşüne çok üzülmemiz lazım. Ama üzülmeyeceğiz.

Ama her halukarda temiz EEG çok iyi bir gelişme idi. Şükürler olsun.

Bunun dışında hayat bildiğiniz gibi akıp gidiyor. Hafta sonu Türkiye'den misafirlerimiz vardı yine. Yücel, Çiğdem ve 3 yaşındaki kızları Beril geldi. Poyraz'a abla yapabilecek olsam direkt doğuracağım ama sanırım teknik olarak mümkün değil. Bayılıyor ablalara. Peşinden ayrılmadı Beril'in. Ne yaptığını izleme, onun gibi oynamaya çalışma halleri. Beni normalden çok daha az meşgul etti ve yordu. Beril de etrafımızdaki diğer kızlardan farklı olarak son derece paylaşımcı ve yumuşaktı Poyraz'a karşı. Öyle bir ablalık, kol kanat, beraber oynayalım hali yoktu ama ters de davranmadı. Bunda 2 yaşından beri devam ettiği kreş/oyun grubunun büyük etkisi var diye düşündük.

Aaaa, ama bir sanıye. Nişanlımız Kora da artık Poyraz'a iyi davranıyor. Peşinden ayrılmıyor da denebilir ama Poyraz daha az yüz veriyor artık. Dün akşam bir bara gittik. Bildiğiniz bardı, deniz kenarında bir otelin barı. Şaşırdık biz görünce. Hem de çocuk kabul ediyor. Neyse, bir ara, güneş batarken Poyraz ve Kora babalarıyla kumsala inmişler ve orda olan olmuş. İlk hareket Kora'dan gelmiş, Poyraz da gönüllü olmuş ve first time first kiss! Dönüşte Poyraz yol boyunca araba koltuğunda 'canımmm, canımm, canımmm' dedi. 'kime diyorsun oğum canım diye' dedik. 'Kora'ya canımmm, canımm, canımm...' diye devam etti. Gece uyuyamayacak diye korktum ama neyse uykuya biraz geç geçti ama sonra fena değildi. Anasına çekmemiş bu özelliği.

Türkiye'ye gitmemize 1 ay kaldı. Çok özledim. Ama çok fena buruğum da. Gitmeden bir sevinç daha bekliyoruz inşallah. (bir gelişme olduğu yok ama!)Bu dertle barışmayı da beceremediğimizden bu sefer çılgınca göbek atabiliriz.

6 yorum:

selen dedi ki...

poyraz bizi de sevindirdi, daha da çok sevinelim hep birlikte...

Gulcin dedi ki...

cok guzel haberler gozunuz aydin ve yeni guzel haberlerin baslangici olsun bu umarim
sevgiler

Sen@ dedi ki...

Çok ama çok güzel bir haber bu, temkinli davranışınızla doğru yoldasınız ama bırakın biz bolcana sevinelim o halde :))))

larcencielblog dedi ki...

Canım çok sevindim!!! Gözünüz aydın!!!

Bundan sonra da hep böyle güzel haberler alın umarım!

Öptüm!

Banu Özçelik dedi ki...

tesekkurler hepinize :)

Adsız dedi ki...

bayadır ilk kez girebildim.
ohhhh demek istedim .:)
puket