30 Mart 2011 Çarşamba

Hey Jude ve Poyraz'ın Memeleri

Bugün çok korktugum birşey olmadı. Bugünü de atlattık mı denir, yeni gün yeni umut mu denir ya da her geçen gün daha kötüye mi işarettir bilmiyorum ama akşam olunca bir rahatladım. Sonra Nurturia'da özgüranne başka birine Hey Jude şarkısını hatırlatmış, ben dinleyip sözleri üstüme alındım.

And anytime you feel the pain, Hey Jude, refrain.
Don't carry the world upon your shoulders


İyi geldi biraz. İyi demek umut demek. Nedense, hadi ya dedim, iyi olacak, geçecek hepsi. Saçma bir şekilde ben daha umutlu ve güçlü hissettiğimde Fuat da öyle hissediyor gibi geliyor, o zaman da daha da güçleniyorum. Güçlüyüz, değil mi Fuat? Geçecek. Az kaldı. En zor günlerini yaşıyoruz galiba sürecin ama bunu da atlatırız. İttire kattıra iyi hissetme çabası.

Bir de bugün şu kitap yorumumda bahsettiğim arkadaşım Hande'nin ben ve Poyraz için özene bezene seçtiği ve oralardan bize gönderdiği kitaplar geldi. Aman depresif kitap gönderme kriterimi de gözönüne alıp, her bir kitabın üstüne de notları yazıp. Okşadım durdum kitapları. Onlar da iyi geldi. Kitaplardan birini (Nazım Hikmet - Büyük İnsanlık - Kendi Sesinden Şiirler) daha önce Banu da (ortak arkadaşlık durumu da var) hediye etmişti bana, tamam birini Fuat'a veririm dedim. Hah bir iyilik hali daha.



Diğerlerini okudukça yazarım ama anne sitesi gibi olsun, Poyraz'ınkileri yazayım:

3u de YKY
Maymun Kral (Öykü ve resimleyen Feridun Oral, Yazan Sara Şahinkanat)
Ben hikayeyi çok sevdim. Yalın ve eğlenceli. Kitabın dili de güzel. Poyraz içinde daha önce tanışmadığı bir hayvan (gergedan) olması nedeniyle çok ilgilendi. 'gergedanı okuyalım, gergedanı okuyalım' Ama hem hikaye hem çizimler açısından bi 3-5 ay sonra (şu anda 20 aylık) daha hakkını verebilir kitabın gibi geldi.
Pirinç Lapası ve Küçük Ejderha (Yazan ve resimleyen Feridun Oral) Bu hikaye de çok eğlenceli. Bu sefer şiirli değil anlatım. Daha uzun uzun. Poyraz'a benim kelimelerimle anlatılacak, kısaltarak. Ama her sayfada yeni bir hayvan çıkması, aksiyon olması nedeniyle çok ilgisini çekeceğini düşünüyorum.

(bugün ikisi de çok ilgisini çekti tabi. ikisini de ortalıkta bırakacağım bakalım hangisine talep gelecek en çok :) )

Ayşegül - Arkadaşlarıyla Parkta: Çocukluğumuzun Ayşegül serisini YKY çıkarmaya başlamış. Hande hemen bize de yollamış bir tane. Poyraz'la okumadık henüz ama ben çok heyecanlandım.

Başlıktaki Poyraz'ın memelerinin hikmeti nedir derseniz (evet o memeleri tabi ki ben taşıyorum) Poyraz'la aramızda geçen tipik bazı meme diyaloglarını yazmak istedim yazının sonuna, tatlı niyetine. (poyraz repliklerinin hepsi heyecanlı, talepkar ve yapmazsan arıza çıkarırım tonuyla söyleniyor)

Banu: Hadi, top oynayalım
Poyraz: Meme emelim/meme verelim
...............
B: Bak sana ne göstericem (göstereceğim diye yazılır :) )
P: Meme vericen
.............
B: Şimdi kitap okuyacağız
P: Meme emcez
.....
B:Biz odada ne yapıyoruz oğlum? (uyuyoruz demesini bekliyorum)
P: Meme emiyoruz
.....
B: Çuf çuf çuf çuf anne geliyor (tren yerine anne)
P:Meme geliyor

4 yorum:

sarapci dedi ki...

Meme kısmı Aziz Nesin hikayesi gibi. Muni vardı.

Banu Özçelik dedi ki...

:) hatirliyorum muni'yi. Bizde muni ler de bir suredir tam gaz devam ediyor ama munun ni oldugu unutturulur memeler unutturulamaz!

Ozguranne dedi ki...

canımm:) bütün şarkılar senin olsun.

Banu Özçelik dedi ki...

ozguranne, dur bütün şarkıları istemem, hepsi iyi gelmiyor. hey jude çok iyi gelmişti ama tekrar sağol :)