17 Ocak 2011 Pazartesi

Tünelin Ucunda Işık



Kardeşim küçükken çok korkak bir çocuktu. Korku ilk kelimelerinden biri. Bu fotoğrafta da fotoğrafçıdan korkmuş, ablasına yaslanmış. Büyüyüp korsanlarla aynı gemide aylarca kalacağını, kalabileceğini düşünebileceğiniz türden bir çocuk değildi yani (sanki o tür çocuklar varmiş gibi!) ama 4.5 ay oldu!

4.5 ay sonunda bir ümit belirdi. Tünelin ucunda bir ışık. Daha önce de bir kez hah bırakacaklar noktasına gelinmiş, sonra hiç bir şey olmamış ve öncesinden bile daha mutsuz olmuştuk hepimiz. Bu sefer de öyle olacak diye çok korkuyorum ama insan en küçük bir ümit dalına tutunmaktan da kendini alamıyor. Tünelin ucundaki ışık çıkış da olabilir, sadece birinin unutuverdiği bir el feneri de. Çıkışsa da ne kadar yakın hiç bilmiyoruz ama ışık yoktu çok uzun zamandır, ilerlemiyorduk bile, tünelde kapalı almış, zor nefes alarak bekliyorduk. Beklemek mi daha kötü, ışığın el feneri çıkması mı bilmiyorum ama ben 3. ihtimali hayal edip duruyorum: Çıkış, hem de çok uzak olmayan bir çıkış

Hadi sağlıkla gel artık canım kardeşim.

6 yorum:

larcencielblog dedi ki...

evet, gelsin Banu artık! Geçen ben de "devlet Somali'Deki gemilere müdahale edecek" diye bir haber okudum; hatta sana yazacaktım, haftasonu olunca dün unutmuşum...

Umarım... umarım...

selen dedi ki...

lütfen, lütfen olsun artık! bütün kalbimle diliyorum banu. (fotoğraf çok güzel ve tarif edişin çok anlamlı. her zamanki gibi...)

Banu Özçelik dedi ki...

sizin de çok çok istediğinizi biliyorum, hissediyorum, iyi geliyor.
başak, o haberlere bakma sen. kimbilir aslında hangi pireyi bu deve yapıyorlar. biz nato ile bile konuştuk. içinde personel varken askeri müdahale yapılmıyor personelin canını riske atmamak için. kimse yapmıyor.
selen, ben de elimin ucuyla tutmuşum ama kardeşimi, gördün mü? :) bu aradasenin mimini yazacaktım bugünlerde ama uzun uzun birşey düşünüp yazamıyorum. ama aklımda, istiyorum yazmak, bir türlü olmadı

Sen@ dedi ki...

hadi hayırlısı, sağlıkla tez zamanda gelsin inşallah..Yahu ünlü oldu kardeşin vallahi yolunu gözleyen hayran kitlesi var :))

Adsız dedi ki...

Gelicek en kısa zamanda elinde bir film senaryosu ile biliyorum :)
puket

Banu Özçelik dedi ki...

Buket sanirim bundan bol bol kisa film ayrica bir uzun metraj film ve hatta bir dizi cikar. Genel olarak boyle bir beklenti de var.
Sena senin dedigun gibi bir kitle de olustu, bu filmler belli bir izleyici sayisina rahat ulasir sanirim :)
Ama tabi fuat o gunleri bir daha hatirlamak bile istemiyorum, ne filmi kardesim de diyebilir. Bakalim :)