7 Mayıs 2012 Pazartesi

aydinlik

Gecenlerde bir sabah uyandiginda sacinin arkasinda bir yer kalkmis havaya. farkinda degil daha o ama beni bir anda 15 yil sonraya goturdu o tatli tutamcik. Genc bir erkek artik oglum. Sabah kalkmis, sacinda bir inatci tutam. Soyleniyor, joleler, sular ugrasiyor. Cok telasli. Hoslandigi kizla bulusacakmis bugun, nereden cikti simdi bu inatci sac. Bense gulumseyerek seyrediyorum bu telasi, bugunu hatirliyorum. 'Ne cabuk buyudu canim oglum' diyorum. Hatta belki 'hih, kurban olsun ogluma o kiz, saci basi yamulmusken bile dunya yakisiklisi o be, aslan parcasi aslaan'. O sirada Poyraz ' anne bakip duracagina birsey yapsana, senden almis saclarim bu huyunu, bir care bul' diye beni azarliyor, silkelenip kendime geliyorum...





Dubai'ye yaz geldi. 40 dereceleri yasiyoruz artik. Poyraz haftanin 5 gunu krese gidiyor ve cok cok seviyor kresini. Gulucukler atarak giriyor, kikirdiyor yerine oturunca.  Masallah. Hic gormeyecegiz saniyordum bu gunleri. 

Fuat iyi. Yeni bir hayat kurma mucadelesi icinde. Icsel ve dissal bir mucadele. Aradigimda ulasabilmek ne buyuk lutufmus, her seferinde bunun tarifsiz sevincimi icimde hissediyorum. 

Ben spora basladim. Pilates. Daha hareketli birseyler de katacagim galiba programa. Arizali eklemlere biraz kas destegi lazim. Arada kosu bandinda yarim saat hizli yuruyus de yapiyorum ama ondan cok sIkIlIyorum. Muzik dinlemek kesmiyor bir yandan kitap okuma basarisini gosteriyorum.  Bu ara okudugum kitap The Stars My Destination (Alfred Bester) Cok guzel bir bilimkurgu ancak ingilizce oldugundan cok yavas okuyabiliyorum. 

Game of Thrones yeni sezon gumbur gumbur basladi. Behzat C'ye devam. Arada da film izliyoruz. Dun Carnage'i izledik. (daha once baslamis uyuyakalmistik, filim sucu degil ama) Bir tiyatro oyunundan uyarlama. Filmi sevmenin yaninda surekli o sahneleri kafamda canlandirmaya calistim. Nasil oyuna koymak istedi canim anlatamam. Eski ekip, eski mekanda...

 Bir sonraki yazimin konusu tuvalet egitimini nasil becerdigimiz veya nasil beceremeyip vazgectigimiz olacaktir muhtemelen, cunku cis kokulu gunler yasamaktayiz... :)

3 yorum:

Gulcin dedi ki...

:) gnler su gibi geciyor degil mi banu? aman mutlu gecsin de.

ben de bir pilates yapayim dedim ama bir sey eksik bulamiyorum. Yani boyle bir oh spor yaptim hissi gelmiyor bana. neyse bakalim nereye varacagiz :)

Kolay gelsin size bu yogun gunlerde :)

Banu Özçelik dedi ki...

bana da gelmiyor tam olarak gulcin. cok yavas, insan terlemiyor bile, o yuzden mi acaba? yoga gibi daha cok. bir de sonrasinda agrimadi bir yerim ona sasirdim, oysa hareketleri yaparken kaslarimdan alevler cikiyordu. yarin bodycombat diye bir sinifa katilacagim yetisebilirsem, o daha hareketli ve aksiyonlu olacak galiba.
hepimize mutlu gunler :)

sebnem dedi ki...

15 yıl sonraki görüntülere bayıldım Banu, ne güzel ifade etmişsin :))